Vakantie dag 3

Vanmorgen begonnen de nodige mensen aan hun vervolg trip. Ik geloof dat eerste om een uur of 5 vertrokken. Inmiddels is de camping half leeg. 

Tegenover ons spreken twee peutertjes die op hun ontbijt wachten. Ze jumpen de camper in en uit. 

En we zijn weer op weg. Net een Sloveense grens gepasseerd. Het is wederom prachtig weer een het beloofd een mooie dag te worden. We hoeven nu maar een ritje van een goede twee uur om op plaats van bestemming te komen. 

Na bij Lublijana twee keer in de file te zijn gekomen zijn we op plaats van bestemming met een uurtje vertraging. 

Via een, door mij zeer gewaardeerde (not),  bergweg komen we op de camping met zwembad. We mogen zelf een plekje uitzoeken en hebben die snel gevonden. Het is nog stil we hebben drie buren. 

De mover doet uitstekend z’n werk alleen als je die weer uitschakeld moet je wel zorgen dat de handrem er goed op staat. De caravan ging rakelings langs een boom. Leermomentje zeggen we dan en gelukkig geen schade en is het goed afgelopen. 

We zetten de luifel op. Oeps hoort aan de voortent vast en geen stokken bij ons. Al het overbodige is eruit gehaald ivm het gewicht van de caravan. Voor vertrek toch maar even langs de weegbrug geweest Oeps 100kg te zwaar. 

Geen nood. Stokken van de voortent bieden uitkomst en aangezien we de scheerlijnen ook maar thuisgelaten hebben en er slechts een bij ons hebben offeren we die op om de luifel provisorisch vast te maken. Werkt prima. 

 Dochterlief vanavond gesproken en die vertelde dat de luifel anders opgezet moest worden.  Zo dus. Haha krijg je he als je op je oude dag weer gaat  kamperen dan is er veel veranderd. 😀

Na de nodige zweetdruppeltjes besluiten we om het zwembad maar in te duiken. Het is 33 graden dus dat is dan lekker. 

Uhhh alleen het water is slechts een graad of 20 en dan bezweet daar in duiken brrrrr. Toch maar doen,  op Krk is de Adriatische  zee niet veel warmer dus we kunnen vast wennen. We hebben dan ook ons dubbel 7 duikpak meegenomen. 

Daarna even lekker zitten, dan nog een duikje wat al stukken beter ging. We babbelen met een Italiaan die door zijn dochter, zijn vriendin dacht Harm, uitgedaagd werd het water in te gaan. Plus was in het water onder hilarisch gelach van de overige zwemmers en dochterlief gaf niet thuis toen pa in het water lag uiteraard zo zijn die meiden. 

We hebben nog even met hem staan kletsen en nog een Nederlands stel. Die vertelde een rondje te fietsen. Slovenië, Italië en een stuk Kroatië. Tentje mee en fietsen maar. 

Etenstijd, vandaag is het nasi dag. De Skottelbraai aan en gaan met die banaan. Niet de nasi die ik thuis maak maar de camping versie ervan. 

Zo nog even afwassen en dan douchen en daarna een lekker borrel als afsluiting van weer een mooie dag. Ik moet zeggen het bevalt me wel zo met de sleurhut op stap. Lekker relaxed, je eigen spullen mee en je hebt geen last van op die tijd ontbijten of lunchen. Die we hebben heel Europa aan onze voeten liggen dus nog veel te zien en te ontdekken.  Ja natuurlijk vinden we het ook leuk om in tropische wateren te duikend at komt vanzelf wel weer. Nu genieten we van onze Grande dame sleurhut en Grande dame happy Mondeo. De laatste brengt ons overal naartoe met een zacht spinnende motortje de andere Grande dame op sleeptouw nemend. Wij zijn tevreden mensen. 

Morgen staat een bezoek aan de grotten en misschien ook het grot kasteel op de planning. We weten nog niet wat we doen, wandelen of het treintje nemen we zien wel. Daarna een bezoekje aan, jawel, de Lidl even wat boodschappen doen. Due mud aardappelen kon tenslotte niet mee. 

Voor nu tot morgen en proost

Reageren is niet mogelijk