Ineke Beenke http://beenke.nl Fri, 30 Mar 2018 18:27:03 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Brownies taart http://beenke.nl/?p=658 Fri, 30 Mar 2018 18:27:03 +0000 http://beenke.nl/?p=658 Continue reading

]]>
Vandaag een brownies taart gebakken. Is bedoeld als troost taart.

]]>
Grauw http://beenke.nl/?p=653 Thu, 22 Feb 2018 13:23:43 +0000 http://beenke.nl/?p=653 Continue reading

]]>
Zo mooi als het er vanmorgen uitzag zo somber en grauw is het nu.

]]>
Treinen http://beenke.nl/?p=649 Thu, 22 Feb 2018 07:20:03 +0000 http://beenke.nl/?p=649 Continue reading

]]>
Vanmorgen een reisje naar Arnhem maken. Of althans een poging daartoe want de start begon al goed.Na een nachtje vorst blijken er alweer wissel storingen te zijn. Blijkbaar niet de twee vroege treinen naar wel de derde trein. Dus mijn mannetje gebeld die mijn net afgezet had om mijn naar Groningen te brengen.In Groningen wordt omgeroepen dat er ook een wisselstoring is een dat de vertraging tot minmaal 7.30 uur duurt.Inmiddels in de trein nu maar hopen dat er verder geen vertraging ontstaat zodat ik e aansluiting niet mis.Dat beloofd nog wat voor de terugreis maar we blijven optimistisch. Eerst maar de presentatie vanmorgen doen.

]]>
Zonsondergang http://beenke.nl/?p=646 Tue, 20 Feb 2018 17:24:21 +0000 http://beenke.nl/?p=646 Continue reading

]]>
Na het vliegen met de drone op weg naar huis werden we getrakteerd op een mooie zonsondergang

]]>
Oma http://beenke.nl/?p=640 Mon, 19 Feb 2018 19:17:19 +0000 http://beenke.nl/?p=640 Continue reading

]]>

]]>
Vakantie dag 3 http://beenke.nl/?p=305 Sun, 27 Aug 2017 18:19:15 +0000 http://beenke.nl/?p=305 Continue reading

]]>
Vanmorgen begonnen de nodige mensen aan hun vervolg trip. Ik geloof dat eerste om een uur of 5 vertrokken. Inmiddels is de camping half leeg. 

Tegenover ons spreken twee peutertjes die op hun ontbijt wachten. Ze jumpen de camper in en uit. 

En we zijn weer op weg. Net een Sloveense grens gepasseerd. Het is wederom prachtig weer een het beloofd een mooie dag te worden. We hoeven nu maar een ritje van een goede twee uur om op plaats van bestemming te komen. 

Na bij Lublijana twee keer in de file te zijn gekomen zijn we op plaats van bestemming met een uurtje vertraging. 

Via een, door mij zeer gewaardeerde (not),  bergweg komen we op de camping met zwembad. We mogen zelf een plekje uitzoeken en hebben die snel gevonden. Het is nog stil we hebben drie buren. 

De mover doet uitstekend z’n werk alleen als je die weer uitschakeld moet je wel zorgen dat de handrem er goed op staat. De caravan ging rakelings langs een boom. Leermomentje zeggen we dan en gelukkig geen schade en is het goed afgelopen. 

We zetten de luifel op. Oeps hoort aan de voortent vast en geen stokken bij ons. Al het overbodige is eruit gehaald ivm het gewicht van de caravan. Voor vertrek toch maar even langs de weegbrug geweest Oeps 100kg te zwaar. 

Geen nood. Stokken van de voortent bieden uitkomst en aangezien we de scheerlijnen ook maar thuisgelaten hebben en er slechts een bij ons hebben offeren we die op om de luifel provisorisch vast te maken. Werkt prima. 

 Dochterlief vanavond gesproken en die vertelde dat de luifel anders opgezet moest worden.  Zo dus. Haha krijg je he als je op je oude dag weer gaat  kamperen dan is er veel veranderd. 😀

Na de nodige zweetdruppeltjes besluiten we om het zwembad maar in te duiken. Het is 33 graden dus dat is dan lekker. 

Uhhh alleen het water is slechts een graad of 20 en dan bezweet daar in duiken brrrrr. Toch maar doen,  op Krk is de Adriatische  zee niet veel warmer dus we kunnen vast wennen. We hebben dan ook ons dubbel 7 duikpak meegenomen. 

Daarna even lekker zitten, dan nog een duikje wat al stukken beter ging. We babbelen met een Italiaan die door zijn dochter, zijn vriendin dacht Harm, uitgedaagd werd het water in te gaan. Plus was in het water onder hilarisch gelach van de overige zwemmers en dochterlief gaf niet thuis toen pa in het water lag uiteraard zo zijn die meiden. 

We hebben nog even met hem staan kletsen en nog een Nederlands stel. Die vertelde een rondje te fietsen. Slovenië, Italië en een stuk Kroatië. Tentje mee en fietsen maar. 

Etenstijd, vandaag is het nasi dag. De Skottelbraai aan en gaan met die banaan. Niet de nasi die ik thuis maak maar de camping versie ervan. 

Zo nog even afwassen en dan douchen en daarna een lekker borrel als afsluiting van weer een mooie dag. Ik moet zeggen het bevalt me wel zo met de sleurhut op stap. Lekker relaxed, je eigen spullen mee en je hebt geen last van op die tijd ontbijten of lunchen. Die we hebben heel Europa aan onze voeten liggen dus nog veel te zien en te ontdekken.  Ja natuurlijk vinden we het ook leuk om in tropische wateren te duikend at komt vanzelf wel weer. Nu genieten we van onze Grande dame sleurhut en Grande dame happy Mondeo. De laatste brengt ons overal naartoe met een zacht spinnende motortje de andere Grande dame op sleeptouw nemend. Wij zijn tevreden mensen. 

Morgen staat een bezoek aan de grotten en misschien ook het grot kasteel op de planning. We weten nog niet wat we doen, wandelen of het treintje nemen we zien wel. Daarna een bezoekje aan, jawel, de Lidl even wat boodschappen doen. Due mud aardappelen kon tenslotte niet mee. 

Voor nu tot morgen en proost

]]>
Vakantie dag 2 http://beenke.nl/?p=294 Sat, 26 Aug 2017 14:46:03 +0000 http://beenke.nl/?p=294 Continue reading

]]>
De dag begonnen met heerlijke verse broodjes. Een genoegen die wij ons permitteren tijdens de vakantie als we onderweg zijn. Ondertussen koffie voor onderweg gezet, we blijven tenslotte echte Nederlanders. 

Ik begin met rijden. Het is heel mooi weer en behoorlijk warm rond de 30 graden dus de airco is errug lekker. Na ongeveer 1,5 uur even een stop om koffie te drinken. Daarna weer verder tot de lunch. 

Na de lunch neemt Harm het stuur over hij rijdt iets meer dan de helft. Ook in Oostenrijk is het prachtig weer een dat is toch een stuk fijner rijden dan de regen en mist van vorig jaar. Alles ziet er ook een stuk vriendelijker uit. 

Harm rijdt het ritje “tunneltje in tunneltje uit” 

Om 1600 uur zijn we in Spielfeld. Eerst nog even tanken en een vignet voor Slovenië halen. Op naar de camping. Gelukkig weten we nu hoe we moeten rijden. Vorig jaar drie rondjes rond de kerk gereden in het slechte weer en nog eoa boeren weggetje en nu in een keer er naar toe. Thomas heeft ons een plaatsje gewezen en hij zei laat de caravan maar aan e auto staan kun je morgen zo weg rijden. Volgens mij zegt hij dat tegen iedereen die maar een nacht blijf staan 😁

De stroom aangesloten, Jerrycan met water gehaald en de raampjes open gezet. Toen naar het restaurantje want e keuken schijnt heel goed te zijn en die was vorig jaar dicht. Dus vanavond lekker uit eten. Maar nu eerst een zalig koud biertje proost. 

Foto met het plekje heeft Harm gemaakt. 

]]>
Vakantie dag 1 vervolg 2 http://beenke.nl/?p=288 Fri, 25 Aug 2017 17:50:31 +0000 http://beenke.nl/?p=288 Continue reading

]]>
Na de de Grand Dame op haar plaats te hebben gezet, eerst maar wat te eten gemaakt. Beetje kalkoen, zakje kruiden van collega Maarten B, uitje en een beetje courgette. Die laatste konden we nog net meenemen uit de tuin en een beetje rijst erbij, smullen maar. 

Daarna een flinke wandeling gemaakt. Niet zozeer ver maar wel met een klim erin naar de Blauwe Donau die alleen blauw is als je er flink wat verf in gooit. 

Op de heenweg hadden we al wat mensen en heerlijk koud biertje zien drinken. Dus toen we terug kwamen hebben we er ook maar eentje gehaald. Eigenlijk mag ik geen bier maar voor een keertje een heel rustig aan drinken moet kunnen. Mensen wat smaakt dat lekker zeg. 

Nu heerlijk een biertje, boekje, muggen wegslaan en genieten. 

Morgen lekker verse broodjes halen en rustig op ons gemak richting Spielfeld rijden wat we de tweede stop maken. 

]]>
Dag 1 vervolg http://beenke.nl/?p=282 Fri, 25 Aug 2017 14:55:07 +0000 http://beenke.nl/?p=282 Continue reading

]]>
Na de wissel was het nog een kleine 6 uur onderweg zijn. Diverse wegwerkzaamheden onderweg gehad. Twee keer in de file wel langzaam rijden dus al met al voel het reusachtig mee. Het is nu 10 voor 5 caravan staat, stoelen staan buiten en het is ruim 30 graden. 

Even bijkomen en dan wat te eten maken en daarna een wandelingetje om toch nog wat beweging te krijgen anders gaan onze smartwatches piepen. Vanavond een lekker wijntje en dan morgen weer verder. 

]]>
Op weg 1e dag http://beenke.nl/?p=279 Fri, 25 Aug 2017 07:58:56 +0000 http://beenke.nl/?p=279 Continue reading

]]>
Vanmorgen om 5 uur vertrokken. Na 10km wat is het mandje met e koffie? Oeps start nog op het aanrecht. Omkeren dus want zonder koffie dat gaat natuurlijk niet. Omkeren en e koffie alsnog inladen en dan nu echt op pad. 

Na een goed uur eerst maar een bakkie doen en een sanitaire stop. En verder maar weer. E beide oude dames houden zich goed en we tuffen rustig door. Het is vroeg dus nog lekker rustig op de weg. E eerste wegwerkzaamheden nemen we met gemak. Rustig doortuffen zo zie is ook genomen. Dit in tegenstelling bij de tweede. Hier gaat het even mis, beide navigaties kunnen hier even niet mee omgaan. We gaan dus verkeerd. Klein stukje door een weer terug en we zitten weer op de goede weg.

Ondertussen worden we gewhatsapped door kleindochter die op de camping in Luxemburg staat. Even kletsen ze is net wakker maar even met opa en oma kletsen is altijd leuk. Vanavond nog even via WhatsApp bellen. 

Na bijna 5 uur en een goede 300km, geef ik het stuur aan Harm over. We zijn inmiddels over de helft en het is schitterend weer. Een mooi begin van de vakantie 

]]>